Over Mij

Waar er dans en muziek is, gebeurt er wat speciaals. Of dat nu op een feestje is, voor de spiegel in je sandra-westerkamp-headshotslaapkamer of in de dansles. Je helemaal happy dansen is a way of life. Wie doet met me mee?

De liefde voor dans begon bij het aantrekken van mijn eerste, roze balletpakje. Wat ontstond bij klassiek ballet, ging over naar jazz ballet, streetdance, latin en musical. De passie werd groter en ik verdiepte me in dans in de vier jaar aan de academie voor Dans, Show en Musical in Den Haag.

Als uitvoerend danser heb ik bij verschillende dansgroepen en cheerleaderteams gedanst. Ik mocht dansen op grote evenementen, in stadions en theaters en deed mee aan (inter)nationale wedstrijden.

Sinds 2009 werk ik als dansprofessional door heel Nederland: van Alkmaar tot Roermond.  Met veel plezier geef ik mijn kennis door in danslessen en –workshop altijd met kwaliteit, plezier en positiviteit als kernwaarden.

Mijn jongste leerlingen zijn pas 6 weken oud en komen meedansen in de draagdoek van hun mama of papa tijdens de lessen Babywearing Ballet SanWay. Een les die ik, samen met een team aan experts, heb ontwikkeld. Door oefeningen geïnspireerd op het klassiek ballet in combinatie met Tai Chi Chuan en ademhalingsoefeningen heeft het een mooie balans tussen inspannende en ontspannende oefeningen. En of het nu gaat om Babywearing Ballet, ouder-kind dans, peuterdans, (pre-)ballet, jazz/musicaldans of cheerleading, dans is altijd een middel.
Bij Babywearing Ballet SanWay is dans het middel om (nog verder) te hechten met je kindje en quality time door te brengen met elkaar. Tijdens de peuterdans is het een middel te ontdekken wat je allemaal kunt doen met je lichaam, het lichaamsbewustzijn en de zelfstandigheid te vergroten.

Bij kleuters probeer ik ze met dans te stimuleren hun eigen, rijke fantasiewereld te blijven creëren. Bovendien vind ik zelf niets zo mindfull als een barre-oefening. Uiterst geconcentreerd op het aanspannen, uitdraaien en verlengen van alle spieren, dan wel balans proberen te houden, zo kán je alleen maar in het hier en nu zijn. Heerlijk!

Apollo Cheerleaders
Natuurlijk zijn er regels en is er aandacht voor techniek. Leren op juiste manier om te gaan met elkaar en je eigen lichaam zijn belangrijke aspecten. Maar een pirouette leren, kan iedereen, interessanter vind ik de persoonlijke groei, wat dans met je doet als mens. Ik heb een fantastisch beroep met leerlingen als verpakte cadeautjes waarvan ik de lintjes mag lostrekken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.